ΟΙ DOOLIGANS ΤΟΥ ΘΕΟΥ


(γράμμα αναγνώστη στην εφημερίδα «Χριστιανική Ηθική»)


Αγαπητέ κ. Διευθυντά, έτυχε να γνωρίσω το τελευταίο τεύχος (Ιούνιος 2006, αριθμός 7) ενός υποτίθεται περιοδικού, που κυκλοφορεί τρεις φορές το χρόνο, δυστυχώς με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (!) και έχει τον τίτλο «schooligans».

Στα περιεχόμενα του υπήρχαν δείγματα αναζήτησης, εκμυστήρευσης, διαμαρτυρίας αλλά κυρίως βωμολοχίας, διαστροφής και αυθαιρεσίας. Αναρωτιέσαι ποια μπορεί να είναι η αιτία ύπαρξης ενός τέτοιου περιοδικού, με κυρίως περιεχόμενο τις αρρωστημένες και διαστροφικές εξαιρέσεις της μαθητικής ζωής. Μοιάζει περισσότερο με μια ιδεοεκφραστική χωματερή ή ακριβέστερα μ' έναν ιδεοεκφραστικό δύσοσμο υπόνομο, που όχι μόνο δεν ωφελεί ανθρώπινες ψυχές αλλά αποτελεί επικίνδυνη πηγή ψυχολογικών μολυσματικών ασθενειών. (...)

Λοιπόν, πρέπει να μιλάμε για dooligans (=ντούλιγκανς: εκ του δούλοι, δηλαδή δούλοι της παραφροσύνης). Είναι όσοι επιμένουν να εκμεταλλεύονται πρόστυχα, συνειδητά ή ασυνείδητα, τα ανθρώπινα αδιέξοδα (κυρίως των νέων). Ως πότε κάποιοι από εμάς θα γίνονται βαποράκια της παραφροσύνης;

 

Φιλικά 
Ιωάννης Γ.


10.12.2006 Τεύχος #8