News Categories


News
Αντίο κύριε Πρόεδρε! (Αφιέρωμα ΕΡΤ στον Κωστή Στεφανόπουλο - 2005) Εκτύπωση
Περιοδικό Schooligans
23.11.16

Εκπομπή - αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Κωστή Στεφανόπουλο, λίγο μετά το τέλος της θητείας του  ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην εκπομπή συμμετείχαν και οι Schooligans, στους οποίους είχε παραχωρήσει την τελευταία του συνέντευξη ως Πρόεδρος.

Έρευνα-δημ. επιμέλεια - παρουσίαση ΑΘΗΝΑ ΡΑΠΙΤΟΥ

Αρχισυνταξία εκπομπής ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Σκηνοθεσία ΛΕΝΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Βίντεο - μοντάζ ΘΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ

Γραφικά ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ

Δημοσιογράφος - παραγωγός ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΤΑΝΗΣ

Παραγωγή ΝΕΤ Γενική διεύθυνση ενημέρωσης 2005

 

 


 
Ένας ασυνήθιστος Έλληνας πολιτικός Εκτύπωση
Περιοδικό Schooligans
22.11.16

Συναντήσαμε τον Κωστή Στεφανόπουλο για πρώτη φορά το 2001, όταν απροσδόκητα δέχτηκε να μας δώσει συνέντευξη για το "School-ήκι". Του είχαμε στείλει ένα φαξ, το διάβασε ο ίδιος, του τράβηξε την προσοχή και μας κάλεσε. Τόσο απλά και τόσο ασυνήθιστα για έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η πιο ουσιαστική κουβέντα που μας είχε πει τότε ήταν αυτή για τον Οδυσσέα Τσενάι, τον Αλβανό σημαιοφόρο: "Ετούτο το παιδί μάς πείραξε μόνο και μόνο επειδή είναι Αλβανός. Εάν στη θέση του ήταν ο γιος του Αμερικανού πρέσβη, θα ενοχλείτο άραγε ο κόσμος; Δε νομίζω!".

Τον ξανασυναντήσαμε τέσσερα χρόνια μετά, λίγο πριν τελειώσει η θητεία του, για τη συνέντευξη στο περιοδικό "Schooligans". "Οι μέρες στην Προεδρία περνάνε ασήμαντες", μας είχε πει. "Δεν είχα περιθώρια αποτυχίας, διότι δεν είχα περιθώρια ενεργείας". Η ωραιότερη απάντησή του είχε μόνο δύο λέξεις και ήταν στην ερώτηση: "Πόσος καιρός λέτε ότι θα χρειαστεί στον κόσμο για να σας ξεχάσει, όταν θα σταματήσει να σας βλέπει στην τηλεόραση;". "Μία ημέρα".

Μετά τη συνέντευξη κρατήσαμε μία αραιή αλλά τακτική επαφή. Τρώγαμε μαζί δυο-τρεις φορές τον χρόνο. Μέχρι να φτάσουμε στο εστιατόριο, όλοι σχεδόν οι περαστικοί σταματούσαν να τον χαιρετήσουν. Ρωτούσε με ενδιαφέρον να μάθει τα νέα μας. Είχε γίνει για εμάς ένα είδος παππού που μας άρεσε να τον πειράζουμε και να τον προκαλούμε. Του άρεσε κι εκείνου. Μια μέρα μάς αιφνιδίασε: "Στην πολιτική, παιδιά, πότε θα κατεβείτε;". "Αστειεύεστε;", του λέμε. "Μα αν δεν κατεβείτε εσείς οι νέοι, ποιοι θα κατέβουν; Εγώ ντρέπομαι για αυτά που σας αφήνουμε οι παλαιότεροι".

Τα τελευταία χρόνια είχαμε την πικρή εμπειρία να τον βλέπουμε να χάνει ένα-ένα όσα μας είχε πει στη συνέντευξη ότι φοβάται μη χάσει πριν πεθάνει: "Το μυαλό, τα μάτια και τα πόδια. Με αυτή τη σειρά που σας τα είπα!". "Φοβάστε τον θάνατο;", τον είχαμε ρωτήσει. "Όσο προχωρούν οι μέρες μου, τόσο πλησιέστερα είμαι στον θάνατο. Εσείς δεν τον βλέπετε τον θάνατο, γιατί είναι πολύ μακριά από σας. Όταν ήμουνα μικρός, δεν πίστευα ότι θα πεθάνω. Σιγά-σιγά όσο περνάνε τα χρόνια - σε μένα συνέβη γύρω στα 50 - αρχίζει να σε απασχολεί η ιδέα του θανάτου και αν είσαι σωστός με τον εαυτό σου, το παραδέχεσαι, συμβιβάζεσαι μαζί του και δε σ' ενοχλεί πια. Ειλικρινώς δεν μ' ενοχλεί πια".

Θα τον θυμόμαστε σαν έναν πολιτικό που σεβάστηκε τον ρόλο του πιο πολύ από τον εαυτό του ή τον εαυτούλη του. Και μοιραία σαν έναν άνθρωπο που δεν έπαιξε αρκετά και έκανε στη ζωή του λιγότερες αταξίες απ' όσες θα ήθελε. Γι' αυτό ίσως και αγαπούσε τα άτακτα παιδιά.

 

Schooligans 
 
Schoolwave Bands Live στο KOOKOO (Παρασκευή 28 Οκτωβρίου) Εκτύπωση
Schoolwave Events News
21.10.16
sw-live-28.10-afisa.jpgΜετά από δύο μήνες σχολεία και φροντιστήρια είναι καιρός για το 1ο χειμερινό live! Επτά μπάντες έρχονται στο Kookoo την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.
Ανάμεσά τους οι Uncensored σε ένα σπέσιαλ comeback και οι Bailemos που ταξιδεύουν ειδικά για το live από τη Θεσσαλονίκη.

Πριν τo live θα προβληθούν για πρώτη φορά video clips από το Schoolwave 2016.

Οι μπάντες που θα εμφανιστούν είναι:
Bailemos [Dub/Ska/Reggae]
Tetractys [Groove Metal]
TripNote [Melodic Hardcore]
The BuzzDealers [Blues Rock]
Uncensored [Ατμοσφαιρικό Πανκ]
Thousand Mile [Punk Rock]
Emperor Tamarin [Pirate Punk]

 
Schoolwave 2016: Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντές Εκτύπωση
Schoolwave News
16.06.16

Papoy!

Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή πάνω από 100 άτομα για να βοηθήσουν το Schoolwave ως εθελοντές. Από αυτούς επιλέγονται περίπου 50 που χρειάζονται για το φεστιβάλ.

Αν θέλετε να βοηθήσετε στο Schoolwave 2016 ως εθελοντές, μπορείτε να συμπληρώσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ SW2016 μέχρι και την Τετάρτη 22 Ιουνίου.


 

 
Παράταση στην προθεσμία δήλωσης συμμετοχής για το Schoolwave 2016 Εκτύπωση
Schoolwave News
05.03.16

plhrofories-kai-aithseis-symmetoxhs-sw2016.jpg

Μετά από παράκληση πολλών συγκροτημάτων, δίνεται παράταση 14 ημερών στην προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στο Schoolwave 2016.

Τελική προθεσμία: ΣΑΒΒΑΤΟ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

(Προσοχή: δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση. Η προθεσμία αυτή είναι οριστική)

INFO: Schoolwave 2016: Πληροφορίες και Αιτήσεις Συμμετοχής.

 

 
Schoolwave Bands Live στο KOOKOO (Σάββατο 17 Οκτωβρίου) Εκτύπωση
Schoolwave Events News
01.10.15
afisa-web_okt2015.jpg
Winter (live) is coming. Το Schoolwave ξεκινάει τα χειμερινά του live το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Kookoo (Ιάκχου 17, Γκάζι). Πριν την έναρξη θα προβληθούν για πρώτη φορά video clips από το Schoolwave 2015.

Οι μπάντες που θα εμφανιστούν είναι:
AMKEN [Thrash Metal]
Project Zeroed [Alternative Rock/ Metal]
Τα Ορκ Της Ραφήνας [Κάφρικο Punk Rock]
Amnesia [Alternative Rock/ Metal]
Deadpile [Metal]
Modern Psycho (ex-Sleepfish) [Pop Rock/ Punk]
Emperor Tamarin [Folk/ Pirate Punk]
 
 
Schoolwave 2015: Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντές Εκτύπωση
Schoolwave News
02.06.15

Papoy!

Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή πάνω από 100 άτομα για να βοηθήσουν το Schoolwave ως εθελοντές. Από αυτούς επιλέγονται περίπου 50 που χρειάζονται για το φεστιβάλ. 

Αν θέλετε έρθετε να βοηθήσετε στο Schoolwave 2015 ως εθελοντές, μπορείτε να συμπληρώσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ SW2015  μέχρι και το Σάββατο 13 Ιουνίου.


 

 
Αποτελέσματα Ακροάσεων Schoolwave 2015 Εκτύπωση
Schoolwave News
29.04.15


SCHOOLWAVE-LOGO.jpg

Την Κυριακή 3 Μαΐου στις 21:00 ανακοινώνονται οι μπάντες που θα εμφανιστούν στο φετινό Schoolwave festival  (9-10-11 Ιουλίου, Θέατρο Βράχων).
Η ανακοίνωση θα γίνει στο νέο μας site schoolwave.gr !
 
SCHOOLWAVE EASTER PARTY στο KOOKOO (Τρίτη 14 Απριλίου) Εκτύπωση
Schoolwave Events News
06.04.15
afisa-easter-party-2015_web.jpg
Το τελευταίο live πριν το φεστιβάλ του καλοκαιριού! Οκτώ μπάντες έρχονται στην Αθήνα για το Schoolwave Easter Party (Τρίτη 14 Απριλίου στο Kookoo Live Music Bar, Ιάκχου 17, Γκάζι). Ανάμεσά τους οι Antihero και οι Grey Theory, που ταξιδεύουν ειδικά για το live από την Κέρκυρα και την Κοζάνη.

Οι μπάντες που θα εμφανιστούν είναι:
LiE [Rock]
Antihero [Thrash / Groove]
Sink The Surface [Metalcore / Deathcore]
Grey Theory [Hard Rock]
Sleepfish [Pop Rock / Punk]
Status Initiative (ex Ancestry) [Post / Deathcore]
Do As Promised [Rock]
Bazzinga [Hard Rock / Alternative Rock]
 
 
Τα 76 συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2015 Εκτύπωση
Schoolwave News
28.03.15

0.jpg

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2015 επιλέχτηκαν 76 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από τα 138 που δήλωσαν συμμετοχή από όλη την Ελλάδα

Την επιλογή των συγκροτημάτων του Schoolwave 2015 κάνουν ο Νίκος Κυπουργός, ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Σάκης Τόλης(Rotting Christ), ο Φοίβος Δεληβοριάς (τραγουδοποιός), ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλoς (Planet of Zeus), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans). 

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή. Τα συγκροτήματα που επιλέχτηκαν για τις ακροάσεις θα λάβουν mail με οδηγίες μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου. Οι ακροάσεις θα γίνουν την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Απριλίου, στο PROVA Music Studios (Κωνσταντινουπόλεως 56, 17778, Ταύρος, 50μ από τη στάση "Ταύρος" του Προαστιακού).  

Το Schoolwave 2015 θα γίνει το τριήμερο 9-10 και 11 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων του Δήμου Βύρωνα. Επιστροφή στα γρασίδια, στους βράχους και στη σκόνη που θα σηκώνει το πιτ!

Δείτε τη λίστα με τα 76 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2015 στο νέο site του Schoolwave (www.schoolwave.gr). 

 

 

 

schoolwaev.gr.jpg   

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 10 από 199