Αρχική


ΤΑ 24 ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2017
06.05.17
Schoolwave 2017

 

Επιλέχθηκαν τα 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα παίξουν στο Schoolwave 2017 . Η επιλογή ήταν δύσκολη, ιδιαίτερα ανάμεσα στα φοιτητικά συγκροτήματα, όπου το επίπεδο ήταν και φέτος υψηλό.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στις ακροάσεις. Θα τα έχουμε υπόψιν τόσο για το Schoolwave on Tour όσο και για τα χειμερινά live στην Αθήνα.

Δείτε τα 24 συγκροτήματα που θα ανέβουν στη σκηνή του Schoolwave 2017 καθώς και περισσότερες πληροφορίες στo official site www.schoolwave.gr.

 

 

schoolwave2017.jpg 

 
Παράταση προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής στο Schoolwave 2017 μέχρι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου
12.01.17
Schoolwave 2017

 

Μετά από παράκληση πολλών συγκροτημάτων, δίνεται παράταση 2 εβδομάδων στην προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στο Schoolwave 2017, προκειμένου τα συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα να μπορέσουν να ηχογραφήσουν και να στείλουν demo εγκαίρως. 

Η τελική προθεσμία είναι: ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017. (Προσοχή: Η προθεσμία αυτή είναι οριστική. Δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση)

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο schoolwave.gr

 

 

 

 

schoolwave2017_demos.jpg  


 

 
Schoolwave 2017: Πληροφορίες και Αιτήσεις Συμμετοχής (για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα)
19.11.16
Schoolwave 2017

Το 13o Schoolwave θα γίνει αρχές Ιουλίου του 2017. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, από τα οποία θα επιλεγούν περίπου 24 για να παίξουν στο φεστιβάλ.

Μια πρώτη επιλογή των συγκροτημάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή (κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 150 συγκροτήματα) θα γίνει μέσα από δύο τραγούδια που πρέπει να στείλει κάθε συγκρότημα ηλεκτρονικά, μέχρι και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.

Όσα συγκροτήματα ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να βρουν πληροφορίες και τις αιτήσεις συμμετοχής στο schoolwave.gr

 


 

 
Αντίο κύριε Πρόεδρε! (Αφιέρωμα ΕΡΤ στον Κωστή Στεφανόπουλο - 2005)
23.11.16

Εκπομπή - αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Κωστή Στεφανόπουλο, λίγο μετά το τέλος της θητείας του  ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην εκπομπή συμμετείχαν και οι Schooligans, στους οποίους είχε παραχωρήσει την τελευταία του συνέντευξη ως Πρόεδρος.

Έρευνα-δημ. επιμέλεια - παρουσίαση ΑΘΗΝΑ ΡΑΠΙΤΟΥ

Αρχισυνταξία εκπομπής ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Σκηνοθεσία ΛΕΝΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Βίντεο - μοντάζ ΘΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ

Γραφικά ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ

Δημοσιογράφος - παραγωγός ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΤΑΝΗΣ

Παραγωγή ΝΕΤ Γενική διεύθυνση ενημέρωσης 2005

 

 


 
Ένας ασυνήθιστος Έλληνας πολιτικός
22.11.16

Συναντήσαμε τον Κωστή Στεφανόπουλο για πρώτη φορά το 2001, όταν απροσδόκητα δέχτηκε να μας δώσει συνέντευξη για το "School-ήκι". Του είχαμε στείλει ένα φαξ, το διάβασε ο ίδιος, του τράβηξε την προσοχή και μας κάλεσε. Τόσο απλά και τόσο ασυνήθιστα για έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η πιο ουσιαστική κουβέντα που μας είχε πει τότε ήταν αυτή για τον Οδυσσέα Τσενάι, τον Αλβανό σημαιοφόρο: "Ετούτο το παιδί μάς πείραξε μόνο και μόνο επειδή είναι Αλβανός. Εάν στη θέση του ήταν ο γιος του Αμερικανού πρέσβη, θα ενοχλείτο άραγε ο κόσμος; Δε νομίζω!".

Τον ξανασυναντήσαμε τέσσερα χρόνια μετά, λίγο πριν τελειώσει η θητεία του, για τη συνέντευξη στο περιοδικό "Schooligans". "Οι μέρες στην Προεδρία περνάνε ασήμαντες", μας είχε πει. "Δεν είχα περιθώρια αποτυχίας, διότι δεν είχα περιθώρια ενεργείας". Η ωραιότερη απάντησή του είχε μόνο δύο λέξεις και ήταν στην ερώτηση: "Πόσος καιρός λέτε ότι θα χρειαστεί στον κόσμο για να σας ξεχάσει, όταν θα σταματήσει να σας βλέπει στην τηλεόραση;". "Μία ημέρα".

Μετά τη συνέντευξη κρατήσαμε μία αραιή αλλά τακτική επαφή. Τρώγαμε μαζί δυο-τρεις φορές τον χρόνο. Μέχρι να φτάσουμε στο εστιατόριο, όλοι σχεδόν οι περαστικοί σταματούσαν να τον χαιρετήσουν. Ρωτούσε με ενδιαφέρον να μάθει τα νέα μας. Είχε γίνει για εμάς ένα είδος παππού που μας άρεσε να τον πειράζουμε και να τον προκαλούμε. Του άρεσε κι εκείνου. Μια μέρα μάς αιφνιδίασε: "Στην πολιτική, παιδιά, πότε θα κατεβείτε;". "Αστειεύεστε;", του λέμε. "Μα αν δεν κατεβείτε εσείς οι νέοι, ποιοι θα κατέβουν; Εγώ ντρέπομαι για αυτά που σας αφήνουμε οι παλαιότεροι".

Τα τελευταία χρόνια είχαμε την πικρή εμπειρία να τον βλέπουμε να χάνει ένα-ένα όσα μας είχε πει στη συνέντευξη ότι φοβάται μη χάσει πριν πεθάνει: "Το μυαλό, τα μάτια και τα πόδια. Με αυτή τη σειρά που σας τα είπα!". "Φοβάστε τον θάνατο;", τον είχαμε ρωτήσει. "Όσο προχωρούν οι μέρες μου, τόσο πλησιέστερα είμαι στον θάνατο. Εσείς δεν τον βλέπετε τον θάνατο, γιατί είναι πολύ μακριά από σας. Όταν ήμουνα μικρός, δεν πίστευα ότι θα πεθάνω. Σιγά-σιγά όσο περνάνε τα χρόνια - σε μένα συνέβη γύρω στα 50 - αρχίζει να σε απασχολεί η ιδέα του θανάτου και αν είσαι σωστός με τον εαυτό σου, το παραδέχεσαι, συμβιβάζεσαι μαζί του και δε σ' ενοχλεί πια. Ειλικρινώς δεν μ' ενοχλεί πια".

Θα τον θυμόμαστε σαν έναν πολιτικό που σεβάστηκε τον ρόλο του πιο πολύ από τον εαυτό του ή τον εαυτούλη του. Και μοιραία σαν έναν άνθρωπο που δεν έπαιξε αρκετά και έκανε στη ζωή του λιγότερες αταξίες απ' όσες θα ήθελε. Γι' αυτό ίσως και αγαπούσε τα άτακτα παιδιά.

 

Schooligans 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 7 από 250